+36 1 388 10 59 medianlg@medianlg.hu

Mérőeszköz Kalibrálás

Kalibrálás több, mint 26 éve! Mérőeszközök kalibrálását vállaljuk laborunkban és helyszínen.

KALIBRÁLÓLABORATÓRIUM
ISO 17025 szerint

kalibrálás

AKKREDITÁLT
KALIBRÁLÁSOK

AKKREDITÁLÁSI
OKIRAT 2023

17025:2018

RÉSZLETEZŐ
OKIRAT 2023

17025:2018

kalibrálás

NEM AKKREDITÁLT
KALIBRÁLÁSOK

nemzetközi etalonra
visszavezethető

KALIBRÁLÁS FOGALMA

 

kalibrálás nem más, mint az adott mérőeszköz érték-mutatása, vagy etalon névleges mérete, valamint a valós méret közti különbség meghatározása. A különbség meghatározásához szükség van egy referencia-etalonra. Ezzel vetjük össze a vizsgált eszköz által mért eredményeket.

 

MÉRŐESZKÖZ KALIBRÁLÁS KÖVETELMÉNYEI

 

Kalibrálólaboratóriumunk megfelel az MSZ EN ISO/IEC 17025:2018 szabvány, illetve a Nemzeti Akkreditáló Hatóság követelményeinek. Kérjük, hogy tekintse meg a Nemzeti Akkreditáló Hatóság által kiállított akkreditálási okiratunkat, valamint a részletező okiratunkat is melyek bizonyítják, hogy minden szükséges engedéllyel rendelkezünk a szolgáltatások elvégzéséhez.

Median L+G Kft. rendelkezik a szükséges erőforrásokkal a munkatársak, a létesítmények, valamint az eszközök és berendezések tekintetében. Munkatársaink rendelkeznek metrológus, illetve metrológus szakmérnök végzettséggel és kellő gyakorlattal és szakmai tapasztalattal a mérőeszközök kalibrálását illetően. Cégünknél már 1996 óta működik az akkreditált kalibrálólaboratóriumunk.

Minden feltétel adott nálunk, hogy professzionális módon végezzük el mérőeszközei akkreditált kalibrálását. Cégünk elsősorban akkreditált kalibrálásokat végez, de vannak nem akkreditált státuszú kalibrálások is, melyek szintén visszavezethetőek az országos etalonra. Laborunk főprofilja hossz és dimenzionális mérések, valamint nyomatékmérés. Kiragadva pár eklatáns példát többek közt az alábbi kalibrálásokat végezzük: Mérőgép kalibrálás, mérőhasáb kalibrálás, idomszer kalibrálás, tolómérő és mikrométer kalibrálás… stb.

 

MÉRŐESZKÖZ KALIBRÁLÁS FOLYAMATA

 

Első lépésként tekintse át kalibrálási listánkat, mely tartalmazza, hogy milyen mérőeszközöket tudunk kalibrálni. Amennyiben szeretné, hogy mérőeszközeit kalibráljuk, további információkért kérjük látogasson el az ajánlatkérés információk oldalra vagy a megrendelés információk oldalra, vagy keressen minket az elérhetőségeink bármelyikén. A beérkező megkeresésekre igyekszünk minél hamarabb válaszolni, és ajánlatot adni.

A kalibrálandó mérőeszközöket lehetőség szerint kérjük megtisztítva elküldeni kalibrálólaboratóriumunkba. Amennyiben ez nem lehetséges, munkatársaink elvégzik a szükséges tisztítást kalibrálás előtt.

A tisztítást követően, az eszközök a labor helységben, hőntartásra kerülnek mely az eszköz típusától függően minimum 2 óra, de egyes esetekben ez akár 24 óra is lehet. Ezt követően munkatársaink elvégzik az eszközhöz tartozó kalibrálási eljárás szerinti kalibrálást, mely az eszközök típusától és mennyiségétől függően, rövidebb-hosszabb ideig tart. Kérjük, hogy megrendelés esetén érdeklődjön kollégáinknál, hogy várhatóan mikorra tudják a kalibrálási munkákat elvégezni.

A kalibrálás végeztével kalibrálási bizonyítványt állítunk ki, az eszközöket kalibrálást igazoló bélyeggel látjuk el. A kalibrált mérőeszközöket az eredeti csomagolásba visszahelyezve, és szükség esetén átcsomagolva, azt visszaszállításra alkalmas biztonságos állapotba hozzuk. A visszaszállításról a megrendelő igénye szerint gondoskodunk.

Amennyiben, bármilyen kérése, vagy kérdése lenne, kérjük, hogy keressen bennünket a +3613881059-es telefonszámon, vagy írjon a medianlg@medianlg.hu email címre, vagy látogasson el a Kapcsolat oldalra, ahol a kapcsolatfelvételi űrlap segítségével is tud nekünk üzenni.

 

KALIBRÁLÁS ÉS HITELESÍTÉS

 

Ezek gyakran összekevert fogalmak. Sokan keresik meg laborunkat tévesen, hogy hitelesíttetni szeretnék a mérőeszközeiket, pedig valójában kalibrálásra lenne szükségük. A hitelesítés tevékenységet csak és kizárólag a mérésügyi hatóság végezheti. Hitelesíteni nem lehet minden mérőeszközt, csak a jogszabály által meghatározottakat. A hitelesítéskor kiállított bizonyítvány hatósági dokumentum, mely meghatározott időtartamig érvényes és a jogszabályban előírt időközönként kell megismételni.

Ezzel szemben a kalibrálás nem hatósági tevékenység, tehát bármely kalibrálólaboratórium végezheti. Kalibrálni, bármely mérőeszközt lehet, melyre a visszavezethetőség etalonra igazolt. A kalibrálási időintervallumot a tulajdonos a minőségügyi kézikönyvében írja elő, tehát azt nem egy felsőbb hatóság vagy a kalibrálólaboratórium határozza meg. A labor az újrakalibrálás időközéről csak a vevő kizárólagos kérésére és a vevő által meghatározottan nyilatkozhat a kalibrálási bizonyítványban.

 

Kattintson ide !

Előtte kattintson ide !